Snel weer de oude met sportrevalidatie van M.J. Bliek in Heerlen

Direct een afspraak maken

Uw klacht is onze zorg bij M.J. Bliek Fysiotherapie. We doen er alles aan om u zo snel mogelijk weer terug te brengen naar uw oorspronkelijke sport- en bewegingsniveau. In onze praktijk in Heerlen helpen we u graag en effectief met sportrevalidatie, fysiotherapie en medical taping.

Sportrevalidatie

Blessure opgelopen tijdens het sporten? Dan bieden we met sportrevalidatie de ideale behandelmethode. Zo krijgen we u spoedig terug op het veld, op de baan, achter het stuur, in het zadel of in het zwembad. Wat uw sport ook is, M.J. Bliek weet raad met uw bewegingsapparaat. Dit geldt zowel voor acute als chronische aandoeningen.

Na een val of operatie kunt u met de hulp en professionele begeleiding van M.J. Bliek eveneens optimaal revalideren. We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat u uw lichaam weer kan belasten zoals u dit voorheen gewend was.

Na een intakegesprek krijgt u een persoonlijk behandelplan en revalidatieschema. Deze wordt volledig afgestemd op uw sport- en bewegingsniveau.

Doordat uw totale fysieke gesteldheid en motoriek in de behandeling worden betrokken, kunnen problemen in de toekomst – na uw herstel – ook veelal worden voorkomen. Ook als u een bepaald trainingsdoel voor ogen heeft, kunt u profiteren van mijn expertise. We adviseren u graag voor blessurepreventie. U heeft bij ons geen doorverwijzing van uw huisarts nodig om een afspraak te kunnen maken en u kunt binnen 24 uur terecht.

Maak een afspraak

Fysiotherapie

Indien u klachten aan uw bewegingsapparaat heeft, van chronische of acute aard, dan kunt u ook voor algemene fysiotherapie binnen 24 uur bij ons terecht. We kunnen uw klachten of pijn verlichten in het geval van chronische aandoeningen als reuma of artrose en in veel gevallen zelfs volledig verhelpen bij enkel- of polsletsel, rugklachten of klachten in nek of armen. Mocht de mobiliteitsvermindering door uw klachten dusdanig zijn dat reizen voor u niet mogelijk is, dan kunnen wij ook bij u thuis therapie en/of revalidatie verlenen.

Ons doel is om u zo snel mogelijk weer optimaal in beweging te krijgen. We richten ons hierbij op uw totale fysieke gesteldheid en motoriek. Afhankelijk van uw klachten en doelstellingen richten we ons bijvoorbeeld op het vergroten van uw kracht, uithoudingsvermogen en lenigheid.

U krijgt bij M.J. Bliek Fysiotherapie altijd een persoonlijk behandelplan na een intakegesprek. Dit plan bestaat uit een combinatie van oefeningen onder begeleiding, al dan niet met professionele apparatuur, en oefeningen voor thuis. Waar nodig worden hier ook manuele technieken en massages bij toegepast. U kunt met en zonder doorverwijzing van een arts of specialist bij M.J. Bliek terecht.

Maak een afspraak

Medical taping

Een van de behandelmethoden die M.J. Bliek Fysiotherapie aanbiedt, is medical taping. Deze vorm van therapie zorgt zowel voor het verhelpen als het voorkomen van klachten of problemen. Met hiervoor speciaal ontwikkelde elastische tape (kinesiotape) worden spieren en genezingsprocessen ondersteund, zonder dat de tape een belemmering vormt voor uw bewegingsvrijheid.

Niet goed werkende spieren hebben invloed op uw totale gesteldheid. Medical taping heeft dan ook een positieve invloed op meer dan uw bewegingsapparaat alleen. Doordat het zelfhelend vermogen van uw lichaam wordt gestimuleerd, worden ook de bloedsomloop, het lymfestelsel en de lichaamstemperatuur gunstig beïnvloed. 

Medical taping is geschikt voor het behandelen en nabehandelen van blessures. Daarnaast kan het ontstekingen of vochtophopingen verminderen en klachten door overbelasting of een onjuiste houding wegnemen. Het zorgt voor directe vermindering van pijn of druk en een verbetering van de spierfunctie. 

Afhankelijk van de klachten die u ermee wilt aanpakken, zijn er verschillende behandelmethoden en -technieken mogelijk. Op basis van een persoonlijk intakegesprek adviseert M.J. Bliek u een plan van aanpak.

Maak een afspraak